Op 7 april 2020 heeft EduDesign Caribbean de officiële erkenning gekregen als “Erkend EVC aanbieder” van het Nationaal Kenniscentrum EVC in Nederland. Hiermee is EduDesign Caribbean de eerste en enige EVC aanbieder die volgens de Nederlandse normen EVC trajecten mag aanbieden buiten het Europese deel van het koninkrijk.

EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. Dat betekent dat de ervaring van mensen door middel van een assessment getest wordt en gerelateerd aan eindtermen of andere diploma c.q. certificaat-eisen. Mensen die veel ervaring hebben, maar geen diploma om dat te kunnen bewijzen kunnen nu door EduDesign Caribbean een assessment afleggen om te laten testen of hun ervaring daarbij aansluit.

EduDesign Caribbean is met nadruk GEEN school of onderwijsaanbieder. Mensen die bij EduDesign Caribbean een assessment doorlopen ontvangen een officieel Ervaringscertificaat. Dit ervaringscertificaat kunnen mensen verzilveren bij een aantal ROC`s in Nederland. Gesprekken met de schoolbesturen op Curaçao worden gestart om te inventariseren in hoeverre zij de verzilvering kunnen doen. Ook op de andere eilanden van het Koninkrijk kunnen EVC trajecten een rol van betekenis spelen bij het kwalificeren van de beroepsbevolking.
Een voordeel van EVC kan zijn dat medewerkers in bedrijven beloond kunnen worden voor de ervaring die zij inbrengen. Voor bedrijven zelf is het grote voordeel dat men kan aantonen alleen met professionele en gekwalificeerde medewerkers te werken.

EduDesign Caribbean is erkend om EVC trajecten te kunnen aanbieden voor de volgende beroepen:

Horeca

  • Kok, niveau 2
  • Zelfstandig werkend kok, niveau 3
  • Gastheer/gastvrouw, niveau 2
  • Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw, niveau 3

Bakker

  • Brood en banketbakker, niveau 2
  • Allround brood en banketbakker, niveau 3

SPW

  • Pedagogisch medewerker Kinderopvang, niveau 3

EVC trajecten kunnen worden aangeboden aan individuen en aan groepen mensen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hayo Vink: 521-9231 of 699-7227 (beide ook per whatsapp), of per mail: hayo@edudesigncaribbean.cw.